Afvallen zonder dieet

Het lijkt soms wel alsof het ene dieet het andere dieet opvolgt en allemaal garanderen ze kilo´s verlies aan gewicht. En in werkelijkheid verlies je die kilo´s ook wel in een korte tijd maar de gevolgen kunnen stevig zijn. Op de eerste plaats is het veel te verleidelijk om na het volgend van een dergelijk dieet terug te vallen op je oude eetgewoonten. Daarbij is het onvermijdelijkheid dat je snel weer op je oude, en te hoge, gewicht terug bent. Op de tweede plaats moet je je afvragen of je bij een bepaald dieet wel de juiste voedingstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om je lichaam op peil te houden. Daarom is een dieet volgen niet genoeg, je moet echt je levensstijl veranderen. Afvallen zonder dieet is een prachtig en gezond alternatief.

Paleo als levensstijl

Hoewel vaak wordt gesproken over het paleo dieet is dat eigenlijk geen correcte benaming. Bij een dieet denk je toch meestal aan afgemeten hoeveelheden van bepaalde voeding. Bij paleo maakt het niet eens zo heel veel uit wat je eet als je maar uitgaat van de basis voeding van de oermens. Dan gaat het om vlees, groenten, vis, eieren, fruit en noten. Met deze ingrediënten kun je naar hartenlust allerlei gerechten samenstellen. Het is niet eens zo zeer de voeding die je eet maar veel meer de voeding die je niet eet. Denk aan allerlei toegevoegde bestanddelen als suikers en dergelijke. Als je uitgaat van het paleo principe hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Afvallen en goed eten

Het is de ultieme uitdaging als je wilt afvallen zonder dieet. Eten wat je wilt zonder te hoeven letten op bepaalde merken, hoeveelheden of tijdstippen op de dag. Het zal je toch een geweldig gevoel geven wanneer je merkt dat je vetpercentage omlaag gaat en je toch elke dag lekker hebt gegeten. Daarmee wordt afvallen meer een levenshouding dan een tijdelijke rage. Met het paleo principe als uitgangspunt kun je je een levenshouding eigen maken die niet alleen zorgt voor een uitgebalanceerd en uitgekiend voedingspatroon maar door het succes merk je dat je helemaal goed in je vel komt te zitten.

Gezond lichaam en gezonde geest

Je goed voelen in een gezond lichaam en weten dat je met eigenlijk weinig moeite je lichaam op peil kunt houden. Dat is in het kort leven volgens het paleo principe. Je hebt volledige controle over je lichaam en over je geest.

afvallen zonder dieet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.