Wat is Paleo?

Het Paleodieet wordt ook wel het Paleolithisch dieet of het jager-verzamelaardieet genoemd. Dit is een dieet dat gebaseerd is op de voeding die onze voorouders aten. Het gaat hierbij om onze voorouders van 2,5 miljoen tot 10.000 jaar geleden. De meeste mensen die dit dieet volgen zien het niet als een dieet maar als een manier van leven.
De producten die veel terugkomen in dit dieet zijn: vis, vlees van dieren die gras eten, fruit, wortels, groenten en noten. De producten die je echt niet tegen gaat komen als je dit dieet volgt zijn: peulvruchten, granen, zout, zuivel, verwerkte oliën en geraffineerde suikers. Dit dieet is ontstaan omdat men er vanuit gaat dat de mens niet of weinig is veranderd met de intrede van de landbouw. Het gaat hierbij om genetische veranderingen. En omdat de mens niet veranderd is, is het logisch dat we hetzelfde eten als onze voorouders deden.
Het dieet werd ongeveer in de jaren 70 bekend. Deze bekendheid werd gegenereerd door gastro-enteroloog Walter L. Voegtlin. Vanaf de jaren 90 werd het dieet nog bekender. Veel artsen en diëtisten stonden achter dit dieet. Aan de hand van moderne voedselproducten stelden zij een dieet op wat gebaseerd was op wat onze voorouders aten.

wat is paleo? bekijk het hier.

 

Wat is paleo voeding die je wel en niet mag eten?

Omdat het vaak lastig is wat je wel en wat je niet mag eten tijdens dit dieet is er een lijst opgesteld met deze voedingsproducten. Het is natuurlijk heel erg fijn om een goed startpunt te hebben voordat je met dit dieet begint en dat wordt gerealiseerd met deze lijst. Hierin vind je meteen terug wat je wel en wat je niet mag eten als je het Paleo dieet volgt. Het is ook heel erg handig om deze lijst mee te nemen naar de supermarkt, zo weet je meteen of alles wat je koop Paleo proof is. Wat je wel mag eten tijdens dit dieet: vlees (van dieren die gras eten), groenten, bepaalde oliën en vetten, noten en fruit. Wat je niet meer mag aanraken als je dit dieet volgt: zuivel, frisdrank, sapjes, peulvruchten, granen, zoute voeding, groentes met zetmeel, energiedrankjes en snoepjes.
Hopelijk heb je na het lezen van deze tekst een duidelijk antwoord gekregen op je vraag; wat is paleo? Het is simpel gezegd gewoon eten zoals er vroeger ook gegeten werd. Kijk ook eens verder op onze site voor de meest geweldige paleo dieet recepten.

Wat is Paleo? Eten als een oermens!

Mitchel van Duuren heeft een boek geschreven over het Paleo dieet. Hij is nu ongeveer 9 maanden geleden begonnen met dit dieet en het gaat hem heel erg gemakkelijk af. Daarnaast is hij tijdens dit dieet op een hele simpele wijze 10 kilo kwijtgeraakt. Mitchel had nooit verwacht dat hij ooit slank kon worden of een sixpack kon krijgen. Maar omdat zijn hele familie wat forser was had hij zich hierbij neergelegd. Het meest vervelende vond hij om elke dag zonder energie te beginnen en te eindigen. Daar wilde hij dan ook persé een oplossing voor zoeken. Hij begon zich te verdiepen in voeding. Op internet deed hij veel zelfstudie en daaruit bleek dat zijn gezonde voedselpatroon toch niet zo gezond was als hij zelf dacht. Uiteindelijk is hij met het Paleo dieet begonnen en daaruit is dit boek gerold. Wil jij ook net als Mitchel de voordelen van het paleodieet ontdekken en op een gezonde en natuurlijke wijze vele kilo’s afvallen. Bestel dan nu het boek de Paleo Revolutie.

Bestel nu direct het boek met 101 paleo recepten
wat is paleo?