Eiwitrijk dieet

Er zijn vele diëten en dus zijn er ook vele manieren om af te vallen. Een dieet moet bij je passen. Het moet passen bij je eigen smaak en bij je levensomstandigheden. Het kan best lastig zijn om een dieet te vinden dat precies bij je past. Toch kun je een poging ondernemen om af te vallen zonder dat je strikt aan een dieet bent gebonden. Het gaat dan met name om de voedingstoffen die je tot je neemt. Een voorbeeld hiervan zijn de eiwitten. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een eiwitrijk dieet. Eiwitten zijn een belangrijke brandstof voor je lichaam. Misschien zul je denken dat hoe meer eiwitten je eet hoe beter het voor je lichaam is. Maar dat is absoluut niet juist. Het gaat veel meer om de kwaliteit van de eiwitten in combinatie met andere voedingsstoffen zoals koolhydraten en vetten.

Eiwitrijk dieet en paleo

Zoals hierboven aangegeven moet een dieet dat je wilt volgen passen bij je dagelijkse ritme en bij je leefomstandigheden. Een dieet op basis van het paleo principe waarbij je heel bewust kiest voor de basis ingrediënten vlees, groenten, vis, eieren, fruit en noten in je eten kan heel goed samengaan met een eiwitrijk dieet. Veel essentiële eiwitten vind je namelijk in deze ingrediënten. De combinatie van de hoogwaardige eiwitten en de lage hoeveelheid koolhydraten zullen je al een eind op weg helpen. Voeg daar de noodzakelijke gezonde vetten bij en je volgt al een dieet waarbij je effectief kunt afvallen. Zonder dat je het roer helemaal om hoeft te gooien behaal je toch resultaat.

Het aanpassen van je levensstijl

Een dieet volgen is niet zo moeilijk. Als je een week of twee precies doet wat het dieet voorschrijft kun je best resultaat zien. Maar de vraag is of je dat resultaat blijft zien. Nog veel belangrijker is wat je moet eten of welk dieet je moet blijven volgen om blijvend op het lagere gewicht te blijven zitten. En dat is het moment dat je meestal afhaakt bij een bepaald dieet en dat je dus ook weer terugvalt op je oude gewicht. Maar met de paleo basis in combinatie met een eiwitrijk dieet zal je ongetwijfeld merken dat het zogenaamde nieuwe eten een levensstijl wordt. Een levensstijl waar je vrij makkelijk aan kunt wennen en die je dus ook lang kunt volhouden. En als je lichaam eenmaal is gewend aan het eiwitrijke dieet dan zal je gewicht ook op peil blijven.

eiwitrijk dieet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.