Suikervrij dieet

In de oertijd wisten de mensen precies wat ze konden eten om hun lichaam in conditie te houden. Dat voedingspatroon van toen is dan ook de basis voor het paleo dieet. Voeding bestaande uit vlees, groenten, vis, eieren, fruit en noten is een prima basis voor een gezond lichaam. In de loop van de tijd is er sprake geweest van een totaal ander leef en eetpatroon. De vooruitgang heeft ons eten danig veranderd. Er zijn allerlei stoffen aan ons eten toegevoegd omdat we dat lekkerder vonden. Daarmee werd voorbij gegaan aan het principe van de oermens en dat is dat je moet eten wat voor handen is, net zoals zij indertijd deden. Een van die toevoegingen betreft allerlei soorten suikers in ons eten en in allerlei dranken. Suikers geven ons lichaam dan weliswaar energie maar geeft ons lichaam geen vitamines, vezels en mineralen. En die zijn heel belangrijk voor ons lichaam. Om je lichaam weer in balans te brengen is het volgen van een suikervrij dieet zeer aan te raden.

Suikers en overgewicht

Onbewust nemen we dagelijks veel suikers tot ons ook als we dat helemaal niet in de gaten hebben. In allerlei dranken, zelfs in ogenschijnlijk gezonde vruchtensappen, zitten veel suikers. Het tot je nemen van al die suikers kan snel leiden tot overgewicht. Met de suikers neemt je lichaam ook veel calorieën tot zich en die worden niet gecompenseerd of afgebroken. Natuurlijk is het met mate gebruiken van suikers minder schadelijk maar suikers zijn wel een typisch product van onze consumptiemaatschappij. Door terug te gaan naar onze basisbehoeften door middel van het paleo dieet krijgt je lichaam weer de kracht en energie die onze voorouders ook hadden. Zij hadden ook geen suikers en waren tot grote prestaties in staat.

Vermijd de suikers

Het volgen van een dieet volgens de paleo levensstijl is een prima vorm van een suikervrij dieet. Met suikervrij wordt dan bedoeld dat er geen toegevoegde en dus eigenlijk kunstmatige suikers in een dieet aanwezig zijn. Natuurlijk krijg je wel de natuurlijke suikers binnen die bijvoorbeeld in fruit zitten maar dat is geen probleem. Juist die toegevoegde suikers zorgen voor overgewicht met alle gevolgen die dat met zich mee brengt. Toch zijn er gemakkelijke methoden om een suikervrij dieet te volgen. De grote verscheidenheid aan recepten die op basis van het paleo principe zijn samengesteld kun je prima gebruiken wanneer je een suikervrij dieet wilt volgen.

suikervrij dieetKoop nu het boek met daarin de meest simpele en lekkere paleo recepten en begin direct zelf met je nieuwe suikervrije toekomst. In het begin kan het even wennen zijn maar na een verloop van tijd wil je niet anders meer. Je zal je stukken fitter en vitaler gaan voelen. Ook al ben je geen keukenprinses dan nog kan je de recepten die in dit boek staan maken. Het word duidelijk uitgelegd. Klik op de afbeelding hiernaast om het boek aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.