Dieet Tips

Voordat je gaat diëten moet je weten wat je wilt bereiken met een dieet. Wil je afvallen voor enkel een zomervakantie of wil je blijvend gewicht kwijtraken. Maar het kan ook zijn dat je arts je heeft aangeraden om iets aan je eetgewoonten te doen in verband met overgewicht, bloeddruk of bloedsuikerspiegel. Al deze redenen zijn bepalend voor het soort dieet dat je zou moeten gaan volgen. Op het moment dat je dat goed in beeld hebt kun je gaan kijken welk dieet het beste hier bij past.

De tips van de diëtiste

De diëtiste is de meest uitgelezen persoon om je te helpen met het kiezen van een dieet. Van groot belang is dat de diëtiste openstaat voor de zogenaamde life style diëten zoals het paleo dieet. Bovendien zal de diëtiste goed kijken naar de praktische mogelijkheden van een bepaald dieet. De dieet tips die ze kan geven zijn ook waardevol. Hieronder staan een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

Tip 1.

Zorg er voor dat je anders gaat kijken naar je eetgewoonten. Na het lezen van een aantal artikelen over het paleo dieet zul je ongetwijfeld van mening zijn dat je op simpele wijze je eetgewoonten kunt aanpassen.

Tip 2.

Vermijd voedsel met toegevoegde voedingsstoffen. Je lichaam kan heel goed zonder die stoffen en in vlees, groenten, vis, eieren, fruit en noten zitten voldoende krachtbronnen.

Tip 3.

Oriënteer je op bijvoorbeeld het paleo dieet om een goed beeld te krijgen van je eetpatroon.

Tip 4.

Sta open voor ogenschijnlijk bijzondere vormen van dieet.

Tip 5.

Mocht je bijvoorbeeld je eetgewoontes willen veranderen op basis van het paleo principe, doe dat dan voor langere tijd. Je lichaam moet wennen aan de veranderde gewoonten en dat heeft even tijd nodig. Als je lichaam zich eenmaal heeft aangepast zul je de resultaten pas werkelijk kunnen zien.

Tip 6.

Bekijk en benader alle dieet tips kritisch. Bedenk namelijk dat afvallen in een korte periode wel mogelijk is maar dat zoiets ook een ferme aanslag op je lichaam is. Een gewicht dat op en neer gaat kan schadelijk zijn voor je lichaam.

 

Met deze dieet tips kun je aan de slag. Vergeet niet dat gezond eten een keuze is die je zelf maakt. Het is dan waarschijnlijk wel verleidelijk om allemaal ogenschijnlijk lekkere dingen te eten maar als je consequent een dieet volgt heb je daar veel plezier van. Het Paleo dieet helpt je met het afvallen en zorgt ervoor dat het dieet makkelijk is vol te houden. Klik op de banner hieronder om het boek de paleo revolutie aan te schaffen en verdiep je verder in het paleo dieet.
dieet tips op de paleo methode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.