Paleo ontbijt

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit is namelijk het moment dat je voldoende voedingstoffen tot je moet nemen om de dag goed te kunnen beginnen. Een goede en gezonde  start staat garant voor een dag waarin je jezelf goed voelt. Het gevolg is dat je beter kunt presteren en veel gemakkelijker en soepeler de dag door komt. Het is belangrijk om ´s morgens de tijd te nemen voor een goed ontbijt en een paleo ontbijt is de ideale manier om de dag te beginnen. Het zal even wennen zijn maar al snel zul je overtuigd raken van de positieve effecten van een paleo dieet ontbijt.

Verrassende ingrediënten voor het paleo ontbijt

Het paleo principe gaat uit van de voeding die onze voorouders tot zich namen. Het word ook wel het oerdieet genoemd. Dat voedsel was gezond en hun lichamen, en de onze nu, waren helemaal ingesteld op dit voedsel. Als het gaat om het ontbijt dan zul je verbaasd staan te kijken als je leest dat een ontbijt met eieren en spek een prima start is voor de dag. En dat dan niet een keer per week maar je kunt dit ontbijt best elke dag nuttigen. De spek en de eieren maken deel uit van de basisingrediënten van het paleo principe, vlees, groenten, vis, eieren, fruit en noten. Er is zelfs uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van een dagelijks ontbijt van eieren en een ontbijt met de voor ons bekende boterhammen of bijvoorbeeld cornflakes. De deelnemers die dagelijks eieren en spek aten hadden na verloop van tijd een aanzienlijk lager vetgehalte dan de andere groep deelnemers.

De variaties van het paleo ontbijt

Als je op de dag voordat je ontbijt een beetje aandacht aan dat ontbijt van de volgende dag geeft kun je ´s morgens redelijk snel en heel gezond ontbijten. De ochtenden zijn vaak hectisch zeker als je kinderen naar school moeten. Paleo voor kinderen lijkt daarom lastig maar dat hoeft helemaal niet. paleo ontbijtEen pannenkoek kun je bijvoorbeeld de dag ervoor al klaar maken. Met een pannenkoek zijn tal van variaties denkbaar op basis van het paleo principe. Saai hoeft een ontbijt dus nooit te zijn. Maar denk als ontbijt bijvoorbeeld ook eens aan muffin of een gerookte zalm met een gebakken ei. Het zijn niet de meest voor de hand liggende ontbijten omdat we niet gewend zijn om op deze manier de dag te beginnen. Toch is bewezen dat dit paleo ontbijt de basis legt voor je hele dag en dat het een heel gezonde manier van ontbijten is.

Wil je zelf ook de meest weergaloze paleo ontbijten klaar maken? Klik dan op de foto van het boek hiernaast en schaf dit boek aan met maarliefst 105 overheerlijke paleo ontbijt recepten. Het boek kost is recent afgeprijsd en kost nu tijdelijk slechts €7.99! Voor dit geld kan je dat natuurlijk niet laten liggen. Wij maken elke ochtend een heerlijk ontbijt uit de recepten van dit boek.

2 thoughts on “Paleo ontbijt

  1. What do you study? enceinte avec clomid forum Under this policy change, employees could instead use the additional income to purchase a more affordable insurance policy that better suits their needs. Eliminating the tax exemption for employer-provided health insurance would also eliminate the threat to workers of simultaneously losing their job and their health care benefits. Brigitte Madrian in a 1994 article in the Quarterly Journal of Economics estimated that the current employer-provided health insurance system reduces voluntary job changes by around 25 percent. This makes the labor market much less efficient and “locks in” many workers to their current employer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.