Paleo Voeding

Met het eten van Paleo voeding volg je een dieet waarmee men weer gaat eten zoals onze voorouders vroeger aten. Met de intrede van de landbouw ging iedereen er vanuit dat de mens ook genetisch veranderd was. Maar de mensen die het Paleo dieet volgen gaan er juist vanuit dat de mens genetisch weinig veranderd is. Dat is ook de rede dat ze graag paleo voeding eten, dat is weer zo eten als onze voorouders dat deden.
Maar omdat paleo voeding zo anders is dan wat de meeste mensen gewend zijn is het aan het begin soms lastig om de juiste voedselproducten te kiezen. Wij hebben een lijst gemaakt met de producten die je wel en niet mag eten tijdens het volgen van dit dieet. Dit is een ruwe lijst met voedselgroepen en niet met specifieke producten. Maar dit is al een hele hulp als je net begint met het dieet en het eten van paleo voeding. Het is heel erg handig om deze lijst te printen en mee te nemen naar de supermarkt de eerste keren dat je boodschappen gaat doen.
Wat je wel mag eten tijdens het volgen van dit dieet: vlees (van dieren die gras eten), bepaalde oliën en vetten, groenten en fruit. Wat je niet mag eten tijdens het volgen van dit dieet: frisdrank, zuivel, granen, peulvruchten, zoute voeding, energiedrankjes, groentes met zetmeel en snoepgoed.

wat mag je wel en wat mag je niet bij het oerdieet paleo

Vlees

Bijna al het vlees is Paleo. Maar het is wel belangrijk om bij bewerkt vlees uit de buurt te blijven of bij vlees waarin veel vet zit. Dit betekent dat je wel gewoon bacon kan blijven eten maar wel met mate.

Groenten

Ook bijna alle groenten zijn toegestaan als je het Paleo dieet volgt. Maar het is wel belangrijk dat je de verschillen weet tussen de verschillende soorten groenten. Aardappelen hebben een hoog zetmeelgehalte en deze kun je dan ook beter laten staan. Ze zijn niet slecht voor je maar wel minder goed dan groenten met een lager zetmeelgehalte.

Olie en vetten

Natuurlijke oliën en vetten zijn uiteindelijk de oorspronkelijke brandstof voor ons lichaam. Hieruit wordt energie gehaald. Het is dus helemaal niet verkeerd om dit aan je lichaam te geven. Maar kies wel altijd voor natuurlijke oliën en vetten en bijvoorbeeld niet voor bakboter.

Zijn noten ook paleo voeding?

Noten worden helemaal gezien als Paleo voeding. Let er alleen wel op dat je niet teveel cashews eet. Deze bevatten veel vet. Als je gewicht probeert te verliezen kun je wel noten eten, alleen wel met mate.

 

Klik op een van de recepten hieronder op de foto om gelijk naar de pagina te gaan waar je het boek met daarin 101 paleo voeding recepten kunt downloaden!

paleo voeding recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.