Paleo voor Kinderen

Bij dit dieet vraag je, je natuurlijk af of het wel geschikt is voor kinderen. Het antwoord hierop is: ja. Maar de volgende vraag is dan natuurlijk: hoe start je paleo voor kinderen? Mensen beginnen vaak met het Paleo dieet omdat zij gezonder willen eten en de gezondheid willen verbeteren. Als dat de beweegredenen zijn is het ook veel makkelijker om het allemaal vol te houden. Men is dan heel erg gemotiveerd om dit nieuwe eetpatroon vast te houden. Iedereen wil zich immers beter voelen en gezonder worden.

paleo dieet voor kinderenPaleo voor Kinderen

Maar bij paleo voor kinderen is dit een heel ander verhaal. Zij eten graag dingen waaraan ze gewend zijn en daarnaast vinden de meeste kinderen het lastig om nieuwe dingen uit te proberen. Je wilt natuurlijk geen crisis veroorzaken in het gezin op het moment dat je met het Paleodieet begint bij de kinderen. Maar gelukkig zijn er een aantal tips voor die het gemakkelijker maken om te beginnen met paleo voor kinderen.

Wat is het doel?

Je gaat een grote verandering doorvoeren in jouw leven en in het leven van jouw kinderen. Het is dus heel erg belangrijk om hierbij het doel goed voor ogen te houden. Een voor de hand liggende reden bij het Paleo dieet is dat je ervoor wilt zorgen dat je kinderen gezond blijven of gezond worden. Maar natuurlijk bestaat gezondheid niet alleen uit gezond eten. Dat is ook de rede dat er meerdere aspecten betrokken zijn bij het Paleo dieet. Het gaat hierbij namelijk ook om voldoende lichaamsbeweging en stressvermindering. Veel zonlicht krijgen, goed slapen, samen spelen en aandacht hebben voor je omgeving zijn ook belangrijke aspecten bij het Paleo dieet. Het is dus belangrijk dat er ook aan deze aspecten gedacht wordt, hier hebben de kinderen heel erg veel baat bij.

Jij eerst!

Het is belangrijk dat je zelf het goede voorbeeld geeft. Begin dus zelf eerst met het Paleo dieet en pas je voedingspatroon aan. Dit eetpatroon is namelijk heel erg anders dan wat de meeste gezinnen gewend zijn. In het begin leer je dus heel veel nieuwe dingen. Het is dus gemakkelijker als je zelf eerst de basis kent voordat jij je kinderen hierbij betrekt. Het is belangrijk dat je snel een nieuw repertoire aan lekkere en gezonde paleo dieet recepten leert kennen en deze onder de knie hebt.

Paleo voor Kinderen infographic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.