Koolhydraten arm dieet

Koolhydraten zijn een belangrijk voedingsbestanddeel dat je lichaam energie geeft. Het ligt dan voor de hand om te stellen dat hoe meer koolhydraten in je lichaam aanwezig zijn hoe meer energie je lichaam heeft. Maar dat is niet zo. Die koolhydraten worden omgezet in bepaalde suikers en die werking is weer minder goed voor je lichaam. Bovendien zijn er tal van betere alternatieven om de juiste koolhydraten binnen te krijgen. Het paleo dieet is hier een goed voorbeeld van. Doordat je teruggaat naar het leven als een oermens kan je in principe stellen dat het een koolhydraten arm dieet is.

Begin de dag goed

De ochtendstond heeft goud in de mond is een gevleugeld gezegde maar met een flinke kern van waarheid. Als je de ochtend goed en gezond begint zul je daar gedurende de gehele dag veel profijt van hebben. Het is belangrijk om tijdens je ontbijt de juiste voedingsstoffen tot je te nemen. Het moeten voedingsstoffen zijn die je voldoende energie geven maar je moet er ook voor oppassen dat je geen voedsel tot je neemt wat die energie vervolgens weer snel zal afbreken. Een uitgekiend ontbijt bestaat uit een ontbijt op basis van een koolhydraten arm dieet. Dit kun je bereiken met een omelet of een aantal gekookte eitjes met zalm. Ook zijn er veel verschillende paleo broodsoorten waar je uit kunt kiezen.

De rest van de dag gezond eten

Na het ontbijt moet je in de loop van de dag ook voldoende voedingsstoffen tot je nemen. Op basis van het koolhydraten arm dieet kun je dan kiezen voor een heerlijke yoghurt met noten als lunch. Je kunt ook geweldig experimenteren met gevulde bleekselderij of frisse carpaccio van zalm. Als diner zijn er een gigantisch aantal variaties met groente als basis. Denk hierbij aan een venkeltaart uit de oven of aan een groentequiche met zalm. De mogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat je een evenwichtig gebalanceerd dieet volgt.

Lekkere tussendoortjes

iedereen heeft op een gegeven moment op een dag wel trek in iets lekkers. Het is dan nog geen tijd voor lunch of diner of je hebt simpelweg geen tijd om uitgebreid te gaan eten. Probeer dan niet direct naar het eerste de beste broodje te grijpen maar zorg er voor dat je iets gezonds bij je hebt. Met een kaascracker met nootjes of een boterham met noten kun je al een basis leggen. Maar wat dacht je van een chocolademuffin met kokos. Het zijn allemaal prima tussendoortjes op basis van een koolhydraten arm dieet. Kijk regelmatig eens bij de paleo dieet recepten op internet om je fantasie te prikkelen.

koolhydraten arm dieet receptenWil je zelf de meest lekker koolhydraten arme recepten kunnen bereiden, overweeg dan om het boek 101 paleo recepten aan te schaffen. Hierin staan heel erg veel lekkere recepten waarvan een groot gedeelte geen koolhydraten bevat. Momenteel krijg je zelfs enkele leuke extra’s bij het boek dus het is zeker het overwegen waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.