Afvallen met Paleo

In onze eeuwige strijd om gezond te leven zijn heel veel diëten ontwikkeld die er voor zorgen dat je je eigen lichaam beter kunt onderhouden. Je wilt immers het beste voor je lichaam want een gezond lichaam is de basis voor een gezonde geest.
Ondanks alle voordelen die de consumptiemaatschappij  ons heeft gebracht zijn er ook enkele nadelen uit ontstaan. Een van die problemen is het toegenomen overgewicht bij vooral jongeren. Het is daarom niet zo vreemd dat je daar iets aan wilt doen. Een belangrijke stap kun je zetten door te gaan afvallen met paleo.

Wat is paleo?

Paleo is een dieet waarbij je terug gaat naar de oermens. Als je in de supermarkt loopt zie je een gigantische hoeveelheid etenswaren waar je uit kunt kiezen. Maar de vraag is hoe je weet wat nu gezond voor je lichaam is en wat niet. Het principe van paleo gaat uit van de behoeften die onze verre voorouders hadden. Dat waren jagers en die moesten leven van datgene wat ze konden vinden. Omdat onze voorouders veel meer fysieke inspanning moesten leveren wisten ze op den duur precies welke voeding ze moesten nuttigen om dit zware fysieke werk vol te kunnen houden. Het paleo dieet gaat uit van deze voeding en past die toe op de hedendaagse praktijk. Afvallen met paleo gaat makkelijk omdat je enkel de essentiële voedingsstoffen tot je neemt, de dikmakende suikers laat je lichaam.

De ingrediënten bij paleo

Uitgaande van de mate waarin bepaald voedsel voor onze voorouders beschikbaar was konden ze toen hun maaltijden samenstellen. Deze zogenaamde oervoeding bestond uit vlees, groenten, vis, eieren, fruit en noten. Al deze ingrediënten waren beschikbaar in de natuur. Aangezien onze voorouders het duizenden jaren hebben volgehouden om te leven op basis van deze aanwezige ingrediënten kun je nagaan dat deze ingrediënten voldoende voedingsstoffen bevatten om te kunnen overleven.

Paleo als dieet

Je ziet dat de ingrediënten als vlees, groenten, vis, eieren, fruit en noten voldoende variatie bieden. Met een uitgekiend dieet op basis van deze ingrediënten krijg je dus alle noodzakelijke voedingsstoffen tot je en vermijd je de toevoegingen als suiker en melk. Daarom is afvallen met paleo een heel natuurlijke methode om je lichaam gezond te krijgen en vooral te houden. Bij veel diëten heb je wel resultaat maar val je toch vaak terug in je oude eetgewoonten. Met een paleo dieet is dat risico aanzienlijk kleiner omdat je voldoende keuze hebt om gezond maar toch lekker en afwisselend te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.