Paleo Boek

Het Paleodieet wordt steeds bekender in Nederland. Dat is ook te zien aan de vele foodblogs die ineens overal op internet ontstaan. Maar naast blogs zijn er ook steeds meer Paleo boeken te koop bij de boekenwinkels. Vooral kookboeken zijn heel erg populair. Er zijn twee specifieke Paleo boeken die heel erg geschikt zijn voor beginners. Maar ook voor mensen die al langer het Paleo dieet volgen zijn deze boeken heel erg geschikt. Dat komt omdat de recepten die in het paleo boek staan zeker niet saai zijn.

Het Paleo boek – Daniel Green

paleo kookboekDit Paleo boek is veel meer dan alleen een kookboek. Aan het begin van het boek lees je eerst heel erg veel achtergrondinformatie over het Paleodieet. Dit zorgt ervoor dat je goed van start kunt gaan met het Paleo eten. Er wordt bijvoorbeeld besproken hoe het werkt, waar het goed voor is, die producten je moet vermijden en met die producten je moet minderen. Dit is een hele goede en fijne manier om van start te gaan met dit dieet en meer te weten te komen over de paleo voeding in het algemeen. Je hebt nu al een hele goede basis van de principes van Paleo en dan kun je doorgaan naar de recepten die in dit paleo boek staan.
Het paleo boek is in 5 hoofdstukken verdeeld: ontbijt & brunch, lichte maaltijden, snacks & bijgerechten, soepen & salades, hoofdgerechten en nagerechten. Dit is een hele herkenbare indeling bij een kookboek maar dat maakt het natuurlijk niet minder praktisch.

Bestel hier: Het Paleo Kookboek van Daniel Green

De Paleo Chef – Pete Evans

de paleo chef kookboekEvans is eerst zelf met de Paleo methode begonnen. Toen hij er eenmaal mee begon is hij er nooit meer mee gestopt. Uiteindelijk besloot hij om een kookboek te schrijven met daarin achtergrondinformatie over het dieet en daarnaast ook met meer dan 100 verschillende recepten. Aan het begin van het boek lees je eerst 10 dingen die je echt moet weten als je begint met Paleo eten. Doormiddel van deze achtergrondinformatie is het makkelijker om aan je nieuwe manier van leven te wennen. Er wordt ook nog informatie gegeven over de ingrediënten die gebruikt worden in de meeste recepten.
Het paleo boek is in 8 verschillende hoofdstukken verdeeld: ontbijt, groenten, bijgerechten & snacks, vis & zeevruchten, gevogelte, vlees, desserts, drankjes & basisrecepten. Vooral het laatste hoofdstuk is heel erg handig. Hierin zijn recepten te lezen van producten die in heel erg veel andere recepten weer terug komen. Altijd handig om hier een basisrecept van te hebben.

Bestel hier: De Paleo Chef van Pete Evans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.