Paleo Dieet Ontbijt

Ontbijten volgens het Paleo principe kan soms best lastig zijn. Ook voor mensen die al een langere tijd Paleo eten. Het paleo dieet ontbijt is vaak zwaar of hartig en dat moet wel iets zijn waar je zin in hebt ’s ochtends. In dit artikel bespreken we een aantal basis tips en recepten die het ontbijten volgens het Paleo principe wel een stuk gemakkelijker maken.

Eieren

Eieren zijn vaak echt de basis voor een Paleo dieet ontbijt. Deze kun je namelijk op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Denk hierbij aan een spiegelei, omelet, gekookt, scrambled en dan zijn er nog veel meer mogelijkheden om ze klaar te maken. Daarnaast kun je ze ook klaarmaken met verschillende toppings zoals spek of groenten.

paleo ontbijtPaleo dieet ontbijt vervangers

Het is aan het begin eigenlijk wel in te denken dat het lastig is om de boterham of het schaaltje yoghurt helemaal vaarwel te zeggen. Je kunt er dan voor kiezen om een Paleo-waardige vervanger te maken van deze producten. Deze bevatten dan geen granen en zuivel en dat zorgt ervoor dat ze dus Paleo verantwoord zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelf paleo brood bakken. Hiervoor zijn veel verschillende recepten te vinden. Daarnaast heb je nu kokosyoghurt bij de Albert Heijn, dit is een goede vervanger voor de normale yoghurt.

Left-overs

Je kunt als ontbijt natuurlijk ook de left-overs van de dag ervoor eten. Bijvoorbeeld van je lunch of van je avondeten. Maar dit is wel voor de echte bikkels want vaak zijn deze gerechten ’s ochtends wel heel erg zwaar. Het is natuurlijk wel even wennen maar dit kan daarna juist wel heel erg lekker zijn. Je moet er alleen wel echt van houden. Een Paleo soep of een stuk quiche moet prima kunnen als paleo dieet ontbijt.

Smoothies

Kies hierbij een stuk fruit, wat groente en water of eventueel kokosmelk en doe dit in een blender. Mix het allemaal door elkaar en je hebt ook een heerlijk gevarieerd ontbijt. Een smoothie is heel erg gemakkelijk te maken en daarnaast kun je hiermee ook heel erg veel variëren waardoor het ook niet snel saai wordt. Je kunt natuurlijk verschillende soorten fruit kiezen maar je kunt ook een andere soort groente kiezen waardoor de smoothie al weer een hele andere smaak krijgt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er eens honing of cacao doorheen te doen. Ook chiazaad of lijnzaad kan prima door de smoothie om deze vullender te maken.

dieet tips op de paleo methode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.