Paleo Kookboek

Paleo is nu al een langere tijd een echte hit in Nederland. De blogs over Paleo schieten op dit moment als paddenstoelen uit de grond. Daarnaast komen er ook steeds meer uitgeverijen met kookboeken over het Paleo dieet. Het Paleo Kookboek en De Paleo Chef zijn hierbij echte aanraders. De recepten zijn niet te lastig maar ook zeker niet saai.

Het Paleo Kookboek – Daniël Green

paleo kookboekDit paleo kookboek is veel meer dan een kookboek alleen. Aan het begin van het boek lees je namelijk veel achtergrondinformatie. Deze informatie zorgt ervoor dat je goed van start kunt gaan met het Paleo dieet. Er wordt hier bijvoorbeeld behandeld hoe het werkt, waar het goed voor is, die producten je echt moet vermijden en met die je moet minderen. Dit zijn de dingen die eerst allemaal worden toegelicht in het boek. Dit is vooral heel erg fijn voor iemand die net begint met het dieet. En als je dit allemaal gelezen hebt kun je natuurlijk direct aan de slag met de recepten die ook nog in dit boek beschreven staan.

Dit kookboek is opgedeeld in 5 verschillende hoofdstukken: Ontbijt & brunch, lichte maaltijden, snacks & bijgerechten, soepen & salades, hoofdgerechten en nagerechten. Dit is een vrij standaard opbouw van een kookboek maar wel heel erg handig. Zo kun je direct gericht zoeken.

De Paleo Chef – Pete Evans

de paleo chef kookboekPete Evans eet nu sinds een lange tijd volgens de Paleo methode. En daarom heeft Evans besloten om hier een kookboek van te maken. In dit kookboek vind je meer dan 100 recepten die gluten-, lactose- en graanvrij zijn. Het leukste aan deze recepten is dat ze allemaal verre van saai zijn. Aan het begin van het boek worden er 10 dingen beschreven die je moet begrijpen om het dieet te kunnen volgen. Dit is fijne achtergrond informatie. Het is hierdoor makkelijker om uiteindelijk in deze levensstijl te rollen.

De recepten in dit kookboek zijn in 8 hoofdstukken verdeeld: Ontbijt, groenten, bijgerechten & snacks, vis & zeevruchten, gevogelte, vlees, desserts, drankjes en basisrecepten. Dit is een hele handige indeling. Zo kun je gericht zoeken in plaats van dat je eerst het hele boek door moet bladeren naar een geschikt recept. De recepten in dit boek zijn wel iets lastiger dan de recepten in het Paleo kookboek. Maar het hoofdstuk basisrecepten is wel een fijne voor de beginners onder ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.