Paleo Receptenboek

Paleo lijkt de laatste tijd echt een opkomende hit te zijn in Nederland. Dat is te zien aan de foodblogs over Paleo die als paddenstoelen uit de grond schieten. En daarnaast zijn er ook steeds meer paleo receptenboeken te koop die schrijven over het Paleo dieet. In een paleo receptenboek kan je gemakkelijk alle gezonde recepten bij elkaar vinden. In dit artikel bespreken we 2 Paleo receptenboeken die laagdrempelig zijn maar ook uitdaging bieden voor mensen die dit dieet al langer volgen. In beide boeken staan veel recepten die alles behalve saai zijn.

Het Paleo Kookboek – Daniel Green

paleo kookboekDit paleo receptenboek is veel meer dan een receptenboek alleen. In dit boek wordt namelijk begonnen met enorm veel achtergrond informatie over het Paleo dieet. Dit zorgt ervoor dat je goed van start kunt gaan met het Paleo eten. Er wordt bijvoorbeeld beschreven hoe het werkt en wat je wel of niet kunt eten zodra je dit dieet gaat volgen. Dit legt een goede basis van het boek en hierna is het voor de lezer ook makkelijker om te beginnen met het Paleo eten.

Het paleo receptenboek is opgedeeld in 5 verschillende hoofdstukken: ontbijt en brunch, lichte maaltijden, snacks & bijgerechten, soepen & salades, hoofdgerechten en nagerechten. Deze opbouw zien we wel vaker in een receptenboek maar dat maakt het niet minder handig. De recepten zijn voor zowel beginners als gevorderde goed uit te voeren. De meeste gerechten bestaan uit weinig ingrediënten en deze ingrediënten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar in de supermarkt.

De Paleo Chef – Pete Evans

de paleo chef kookboekEvans is zelf op deze methode gestuit en dat was het moment dat hij Paleo ging eten en nooit meer anders gedaan heeft. Uiteindelijk heeft hij besloten om dit paleo receptenboek te schrijven. In dit receptenboek staan meer dan 100 recepten die helemaal Paleo zijn. Aan het begin van dit paleo receptenboek lees je 10 dingen die je echt moet weten voordat je met dit dieet begint. Dat zorgt ervoor dat je het Paleo principe eerst begrijpt voordat je op deze manier gaat eten.
De recepten zijn verdeeld in 8 hoofdstukken: ontbijt, groenten, bijgerechten & snacks, vis & zeevruchten, gevogelte, vlees, desserts, drankjes en basisrecepten. Door deze indeling is het heel erg gemakkelijk om gericht opzoek te gaan naar een bepaald recept. De recepten in dit boek zijn wel wat geavanceerder dan de recepten in het Paleo Kookboek. Maar dat zorgt er juist voor dat dit kookboek meer uitdaging biedt aan iemand die dit dieet al wat langer volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *