Paleo Dieet Boek

Paleo lijkt de laatste tijd heel erg hip te worden in Nederland. Dit is ook te zien aan de foodblogs over Paleo die ineens overal opduiken. En daarnaast zien we ook steeds meer kookboeken in de winkels liggen die gebaseerd zijn op het Paleo principe. Het zijn op dit moment zoveel boeken dat je als beginner al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nou een goed paleo dieet boek? In dit artikel worden 2 boeken besproken die heel erg geschikt zijn voor een beginner maar ook nog uitdaging bieden als je dit dieet al langer volgt.

Het Paleo Kookboek – Daniel Green

paleo kookboekDit boek is heel erg geschikt voor een beginner omdat aan het begin van dit dieet boek eerst veel achtergrondinformatie gegeven wordt over het Paleo principe. Dit zorgt ervoor dat je als beginner goed van start kunt gaan met het Paleo eten. Er wordt besproken wat het is, waar het goed voor is, die producten je moet vermijden en die je moet verminderen. Door dit als start te hebben van het boek snap je het Paleo dieet al een stuk beter en is het veel makkelijker om met dit dieet van start te gaan uiteindelijk. Maar natuurlijk staan er ook veel recepten in dit boek.

Het paleo dieet boek is in 5 verschillende hoofdstukken ingedeeld: ontbijt & brunch, lichte maaltijden, snacks & bijgerechten, soepen & salades, hoofdgerechten en nagerechten. Deze opbouw zorgt ervoor dat je snel het recept vindt waar je naar op zoek bent. Dit geeft een fijn houvast.

De Paleo Chef – Pete Evans

de paleo chef kookboekEvans heeft op een gegeven moment de Paleo methode ontdekt en vanaf die tijd is hij dit gaan volgen en heeft hij nooit meer op een andere manier gegeten. Uiteindelijk heeft hij besloten om dit dieet boek erover te schrijven. In dit boek vind je meer dan 100 lekkere recepten die allemaal gebaseerd zijn op het Paleo principe. Aan het begin van het boek lees je eerst 10 dingen die je echt moet weten voordat je begint met het Paleo dieet. Door deze dingen ga je het Paleo dieet echt goed begrijpen en dat is belangrijk voordat je met dieet begint.

Het paleo dieet boek is in 8 hoofdstukken verdeeld: ontbijt, groenten, bijgerechten & snacks, vis & zeevruchten, gevogelte, vlees, desserts, drankjes en basisrecepten. In het hoofdstuk basisrecepten staan recepten die vaak nodig zijn bij gerechten die volgens het Paleo principe zijn. Dit is dus echt een essentieel hoofdstuk in dit boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.